Antipasti / Předkrmy
1. Chřestové závitky s parmskou šunkou
Pro 4 osoby
Obtížnost nízká
Doba přípravy – 30min
Doba vaření – 25min
Potřebujeme:
- Chřest (8ks)
- Parmezán
- Listové těsto
- Parmská šunka (8 plátků)
- Vejce (1ks)
Příprava:
- Po odkrojení spodní bílé části, chřest důkladně omyjeme a zbavíme ho nejtvrdších částí na povrchu (toho docílíme nejlépe běžnou škrabkou na brambory)
- Chřest svážeme provázkem do svazku a ve slané vodě povaříme 8-10 minut. Měl by být stále lehce křupavý. Po vyjmutí z vody necháme chřest vychladnout a osušíme.
- Z listového těsta si připravíme 8 delších proužků (kolem 2-3cm).
- Plátky parmské šunky posypeme hoblinkami parmezánu. Do toho násleně zabalíme chřest.
- Chřest v šunce dále spirálovitě obalíme listovým těstem a potřeme vejcem.
- Na pečícím papíře necháme v troubě 15 minut při 200 stupních.
- Podáváme teplé.