Antipasti / Předkrmy

 

1. Chřestové závitky s parmskou šunkou

Pro 4 osoby
Obtížnost nízká
Doba přípravy – 30min
Doba vaření – 25min

 

Potřebujeme:

  • Chřest (8ks)
  • Parmezán
  • Listové těsto
  • Parmská šunka (8 plátků)
  • Vejce (1ks)

Příprava:

  1. Po odkrojení spodní bílé části, chřest důkladně omyjeme a zbavíme ho nejtvrdších částí na povrchu (toho docílíme nejlépe běžnou škrabkou na brambory)
  2. Chřest svážeme provázkem do svazku a ve slané vodě povaříme 8-10 minut. Měl by být stále lehce křupavý. Po vyjmutí z vody necháme chřest vychladnout a osušíme.
  3. Z listového těsta si připravíme 8 delších proužků (kolem 2-3cm).
  4. Plátky parmské šunky posypeme hoblinkami parmezánu. Do toho násleně zabalíme chřest.
  5. Chřest v šunce dále spirálovitě obalíme listovým těstem a potřeme vejcem.
  6. Na pečícím papíře necháme v troubě 15 minut při 200 stupních.
  7. Podáváme teplé.